Binnenmuur isoleren doe-het-zelf

Binnenmuur isoleren doe-het-zelf Sommige oudere woningen bieden onvoldoende isolatie mogelijkheden. Dit kan zijn omdat u het uiterlijk van de woning niet mag veranderen of omdat er wellicht géén spouwmuur aanwezig is. Om de woning dan toch van een hogere isolatiewaarde te voorzien is het plaatsen van een voorzetwand een uitstekend alternatief. Het isoleren van de binnenmuren kunt u op eenvoudige wijze zelf uitvoeren. Verf & Wand adviseert u over de mogelijkheden. Volg het handige doe-het-zelf plan.

Geïsoleerde binnenmuren houden warmte beter vast

Het isoleren van de binnenmuren levert u diverse voordelen op. Zo wordt het gebruik van energie minder en betaald u aanmerkelijk minder aan het energiebedrijf. Door het plaatsen van een dampscherm of een voorzetwand blijft de warmte beter behouden en ervaart u in de woning een meer aangename, constante temperatuur. Hierdoor slaat de verwarming minder vaak aan en bespaart u al snel per vierkante meter muur 9,5 m3 gas.

Hoe plaatst u een voorzetwand op de juiste manier?

Voorzetwand plaatsen doe-het-zelfBinnenmuren isoleert u van binnenuit door het plaatsen van een voorzetwand tegen de wanden van de buitenmuren. Deze voorzetwand kan naar eigen wens en smaak worden afgewerkt met onder meer behang, verf of met muurpleister. Door het plaatsen van de voorzetwand verliest u vloeroppervlakte omdat de muren als het ware naar binnen komen. Zelf plaatsen van voorzetwanden is vrij eenvoudig en u kunt gebruik maken van diverse materialen waaronder:

  • Kant-en-klaar panelen
  • Warmtereflecterende folie
  • Isolatiematerialen

Als u ervaring heeft met klussen of gewoon handig bent dan is het aanbrengen van de voorzetwand goed te doen. Laat u desgewenst vooraf door een deskundig isolatiebedrijf inlichten of u geen vochtproblemen heeft in de muren. Hierdoor voorkomt u mogelijk onnodige extra kosten en bent u er zeker van dat u op de juiste manier bezig bent.

Kies het juiste isolatiemateriaal

Het is belangrijk om een goede afweging te maken bij de keuze van het isolatiemateriaal dat u wilt toepassen. Kijk daarom altijd naar de Rd-waarde van een materiaal. Deze waarde bepaald de warmteweerstand en hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatie. Door het plaatsen van voorzetwanden met een hoge Rd-waarde verbetert u niet alleen het klimaat binnenshuis, ook de waarde van uw woning stijgt. Sommige vormen van woningverbetering komen in aanmerking voor subsidies. U kunt hiervoor altijd terecht bij het loket van uw gemeente. Door gebruik te maken van de nodige subsidieregelingen heeft u uw investering in het isoleren van de binnenmuren op een nog snellere manier terugverdienen.

Uitbesteden? Kies het juiste isolatiebedrijf

Binnenmuren isoleren Indien u uw isolatie klus wilt uitbesteden is het van belang om een keuze te maken voor een vakkundig isolatiebedrijf, zonder dat u de absolute hoofdprijs betaalt. Wat de juiste prijs is voor uw opdracht ontdekt u door eenvoudigweg offertes te vergelijken. Neem hiervoor eens een kijkje op de website van Wavlo.nl. Via Wavlo komt u direct in contact met isolatiebedrijven bij u uit de buurt. Vergelijk op uw gemak offertes en bespaar zodoende op uw investering!