Houten kozijnen glas vervangen doe-het-zelf

glas vervangen houten kozijnenZijn de houten kozijnen van uw woning in goede staat van onderhoud, maar wilt u het glas vervangen? Dan is dat vaak mogelijk. Alvorens u aan de slag gaat met het vervangen van het bestaande glas in uw houten kozijnen is het goed om alles goed op te meten en informatie in te winnen over het soort glas dat u wilt plaatsen ter vervanging. De vakman verf en wand legt u uit hoe u deze klus het beste klaart.

Waarom vervangt u glas in een houten kozijn?

Enkel glas heeft geen al te beste isolatiewaarde en kan voor tocht in uw woning zorgen. Als u de kozijnen graag wilt behouden dan is het bij de meeste kozijnen mogelijk om het glas door onder meer dubbel glas of zonwerend glas te vervangen. Het is uiteraard belangrijk dat u van de juiste maten uitgaat anders heeft u moeilijkheden bij het plaatsen van het glas. Door het vervangen van enkel glas in beter isolerend dubbel glas bespaart u bovendien op de energiekosten. Zo vangt u als het ware twee vliegen in een klap.

Glas vervangen houten kozijn, waar houdt u rekening mee?

De meeste houten kozijnen die van enkel glas zijn voorzien hebben de mogelijkheid om dubbel glas te dragen. Dit is overigens wel afhankelijk bij draai- en klapramen want hier dient u eveneens rekening te houden met de dikte van het hout en de staat van onderhoud van de verbinding die het openen van de ramen mogelijk maken. Het spreekt voor zich dat het gewicht van dubbel glas zwaarder is dan dat van het aanwezige enkele glas. Uw kozijnen moeten zijn toegerust op het houden van dit extra gewicht en daarom is een goed onderhouden houten kozijn van groot belang voor een geslaagd eindresultaat. Wat ook meetelt is de dikte van het houtwerk en de dikte van het dubbel glas dat geplaatst moet worden. Het is hier en daar mogelijk om wat extra ruimte te maken door bijvoorbeeld een stukje van de sponning uit te frezen. Hiervoor is echter beperkte ruimte en als u denkt dat het niet past kunt u beter de mening van een ervaren glaszetter vragen.

De kosten van het vervangen van glas in een houten kozijn

Als u zelf handig bent dan is het mogelijk om zelfstandig het glas van uw houten kozijnen te vervangen. Desgewenst kunt u een professional inschakelen om de juiste maten op te meten en om het dubbele glas te bestellen. Dit kunt u uiteraard ook zelf doen. Het is van belang dat u nauwkeurig te werk gaat en ervoor zorgt dat u de sponning niet beschadigd. Door zelf het glas in uw bestaande kozijnen te vervangen kunt u veel geld besparen op het inhuren van een professionele glaszetter. Daar komt de besparing op de energiekosten dan nog bij. Eens u enkel glas heeft vervangen door dubbel glas is uw woning beter geïsoleerd en wordt de warmte beter vastgehouden. Een betere isolering draagt bij aan een waardeverbetering van uw woning.

Op zoek naar een goedkope glaszetter?

Glaszetter Jan de Weg staat voor u klaar. U bereikt de glashandel via de bovenstaande link. Jan de Weg is 24 uur per dag bereikbaar, zowel per mail als telefonisch.