Lekkage muur opsporen en verhelpen

Lekkage muur opsporen Een lekkage in uw woning is iets waar u niet vrolijk van wordt. Een lekkage is vaak moeilijk op te sporen. Vaak is het niet duidelijk dat u te maken heeft met een lekkage en kan het maanden of zelfs jaren niet worden opgemerkt. De gevolgen van een lekkage in het huis zijn vaak ongewenst en kunnen flink in de papieren lopen. Voorbeelden zijn vochtproblemen, schade aan interieur in de woning en een waterrekening die flink is opgelopen. Het tijdig opsporen van de lekkage is dan ook erg gewenst.

Opsporen lekkages

Zoals in de inleiding al aangegeven worden lekkages vaak niet of laat ontdekt, waardoor de gevolgen vaak groot zijn. De reden dat lekkages niet worden opgemerkt is vaak dat de lekkages zich bevinden op plaatsen, die niet kunnen worden waargenomen met het blote oog. Om de lekkages in bijvoorbeeld wanden en vloeren op te sporen is vaak speciaal apparatuur nodig.

Verschillende lekkages

Lekkage muur verhelpenVeel voorkomende lekkages zijn de lekkage van het verwarmingssysteem. Het gaat hier om lekkages in de aanvoer- en afvoerleidingen van het verwarmingssysteem. Deze leidingen zijn verstopt in de vloer of in de wand en worden vaak niet opgemerkt. De oorzaak van deze lekkage is vaak een lekkende koppeling of een klein gaatje in de leiding, door het boren van gaten in de wand en/of vloer.

Waterleiding

Een andere veel voorkomende lekkage is die van de waterleiding. De waterleiding komt het huis binnen op een centraal punt, vanwaar het zich vertakt. Bij deze vertakkingspunten komen nog weleens kleine lekkages voor, waarbij het water langs de koppelingen drupt. Als dit probleem niet wordt verholpen ontstaan er op een bepaald moment vanzelf een keer vochtproblemen in het huis.

Afvoerbuis

Met lekkage aan een afvoerbuis krijgen mensen ook nog weleens te maken. Dit is vaak het gevolg van een ongeluk(je) bij het klussen. Bij het boren van gaten in de wand of vloer is de kans aanwezig dat de afvoer van bijvoorbeeld een douche of wc wordt beschadigd. De schade aan de afvoerbuis is vaak pas zichtbaar als er na een paar dagen waterdruppels zichtbaar zijn. De kans dat men de link niet legt met het klussen is dan aanwezig, waardoor men op zoek is na de oorzaak op een andere plek.

Gevolgen lekkages

Wanneer er niets aan de lekkages wordt gedaan krijgt u te maken met problemen met het vocht. Vochtproblemen kunnen leiden tot schade aan muren, kozijnen, wanden en natuurlijk het interieur zoals tafels en kasten. Daarnaast kan het vocht ook leiden tot schimmels, wat kan leiden tot gezondheidsklachten.

Opsporen en verhelpen

Voor het opsporen van lekkages wordt vaak gebruik gemaakt van apparatuur. En voorbeeld is een infraroodcamera, waarmee warmteverschillen kunnen worden waargenomen. Andere methodes zijn de ultrasone detectie. Hierbij wordt door middel van geluidsgolven onderzocht waar de lekkage zit.

Uw klus uitbesteden

Een lekkage kan best hardnekkig zijn, daar weet loodgietersbedrijf Eteb alles van. Indien u de oorzaak van het lek niet kunt vinden dan is het verstandig om gebruik te maken van de Eteb lekkage service.