Wand verven met latex doe-het-zelf

Wand verven met latex Wilt u de wanden in uw huis gaan schilderen zorg ervoor dat u het professioneel aanpakt. Naast een geschikte kleur is het belangrijk om goede keuzes te maken bij de structuur van de verf. Voor het schilderen van de binnenwanden zijn verschillende soorten verf te gebruiken. Maak daarom een goed doordachte keuze, die past bij het doel van het schilderwerk en natuurlijk bij uw financiƫle mogelijkheden.

Latex muurverf

De grondstof Latex werd oorspronkelijk gewonnen vanuit de sappen van rubberbomen. In het huidige tijdperk wordt Latex op een synthetische manier vervaardigd. Latex wordt in het vakgebied Latex muurverf genoemd. Het is een relatief goedkope manier om muren en plafonds te schilderen. Latexverf wordt het meest gekozen door de klusser. De verf is een stuk goedkoper dan verf voor kozijnen, makkelijk te gebruiken en is geschikt voor veel ondergronden. De latexverf noemt men een ademende verf, dat waterdamp bijna niet toelaat. Hierdoor wordt vocht– en schimmelvorming voorkomen. Op de lange termijn zorgt latex ervoor dat de verf niet gepoederd wordt, waardoor het erg geschikt is om overheen te verven. Latexverf is schoon te maken met water en zeep.

Voordelen latexverf

Wand verven met latex doe-het-zelfLatexverf wordt voornamelijk voor binnenwerk gebruikt. Voordelen van het gebruik is dat het snel droogt en goed is aan te brengen op grote, ruwe oppervlakten die niet veel te lijden hebben van het weer. Daarnaast droogt de verf relatief snel en kan het snel worden overgeschilderd. Bij het knoeien van de latexverf kan het onmiddellijk met water worden verwijderd. Een ander genoemd voordeel is dat het geen sterke geur achterlaat. Hierdoor is het uitermate geschikt voor ruimtes waar de geur van de verf als een probleem wordt ervaren. Voordeel van het product is dat het op veel verschillende ondergronden te gebruiken is. Daarnaast is het resultaat snel zichtbaar en is het in veel verschillende kleuren te mengen.

Andere soorten Latexverf

Andere soorten latexverf zijn Vinyllatex. Deze vinyllatex is geschikt voor vochtige ruimtes, bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Acryllatex wordt ook beschreven als een licht ademende verf. Voordeel van acryllatexverf is dat het een uitstekende dekking heeft. Daarnaast hecht vuil zich niet aan de verf en is de verf gemakkelijk van de muur te halen (bijvoorbeeld met een sopje). Deze verfsoort is uitermate geschikt voor de keuken.

Werkwijze (latex)verf

Gaat u binnenkort de wanden in uw huis schilderen. Zorg dat voor een goede voorbereiding voordat u daadwerkelijk begint met schilderen. Belangrijk is om te zorgen dat de muren stof- en vetvrij zijn. Daarnaast is het belangrijk dat alle scheuren en gaten dicht worden gemaakt. Het voorwerk is bijna gedaan. Voordat u definitief kunt beginnen is het belangrijk om houtwerk dat niet mag worden geschilderd afplakt met tape. Gebruik voor het schilderen van grote stukken een roller en gebruik voor de randen een kwast.

Uw klus uitbesteden

Indien u overweegt om de schilderklus uit te besteden is het verstandig om een erkende schilder in te schakelen. Schildersbedrijf Pyck is zo’n schilder waar u van op aan kunt. Het bedrijf houdt zich aan zijn woord, levert kwaliteit en hanteert eerlijke prijzen.